• Interviu cu Kolcsár Béla, managerul Centrului Cultural şi de Arte Lăzarea, judeţul Harghita despre expoziţia care va fi deschisă, pe 16 octombrie, la Palatul Parlamentului din operele de artă realizată de participanţii la taberele de creaţie organizate anual în ultimele patru decenii şi jumătate.
  • Cum se poate coordona antreprenoriatul cu rolul de mamă – aceasta este una din temele unui studiu sociologic care va demara în scurt timp la solicitarea Asociaţiei Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Odorheiu Secuiesc, care va include toate cele trei judeţe aparţinând Ţinutului Secuiesc. Un astfel de studiu încă nu a fost realizat în zonă – insert GYÖRGYEI-SZABÓ Magdolna, coordonatorul proiectului şi directorul executiv al Asociaţiei
  • Au fost identificate domeniile în care se vor demara programe de dezvoltare economică cu sprijinul guvernului Ungariei în Ţinutul Secuiesc. În judeţul Covasna, Harghita şi Mureş vor fi sprijinite proiecte din agricultură, administrarea lemnului şi pădurilor, din turism şi dezvoltarea resurselor umane care asigură menţinerea în condiţiile cocurenţiale ale pieţei.
  • Astăzi la Institutul Balassi din București are loc o lansare de carte lansată a aurorului Demeter Szilárd. Romanul a apărut în limba română cu titlul Vânătaie pentru vânătaie în acest an, la Editura Next Page, în traducerea lui Ferencz E. Judit. La lansarea volumului vor fi prezenţi autorul şi traducătorul cărții, respectiv directorul editurii, Ciprian Măceșaru (scriitor, redactor şef al revistei culturale Accente).
  • Avem un interviu cu arhitectul peisagist Herczeg Ágnes care de mai mult de 17 ani conduce clăci de reconstruire a băilor tradiționale din Secuime. Temele abordate: relatia între peisaj și observator; exerciții de observarea naturii; relația lui Goethe cu natura, modul în care a privit-o acesta.
  • Persoane necunoscute au tăiat şi au înlăturat placa memorială ERŐSS Zsolt, care a fost montată pe vârful Piatra Altarului din Cheile Bicazului în iulie 2013, la o lună şi jumătate după ce alpinistul a dispărut în Himalaya după ascensiunea unui vârf de peste 8500 m (Kangchenjunga). După documentarea la faţa locului va fi depusă plângere la poliţie împotriva unui autor necunoscut.

Bejegyzés navigáció