Ez alkalomból idehaza és Magyarországon is több színház készül ünnepi programmal. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata ma délután 5, illetve este 9 órától előadja Pozsgai Zsolt kortárs magyar szerző Liselotte és a május című tragikomédiáját. A két előadás között este 7 órától megkoszorúzzák Aranka György, az első állandó magyar színházalapítási kérelem megfogalmazójának szobrát. Az ünnepségen elhangzik Spiró György drámaíró a színház felkérésére a magyar dráma napja alkalmából írt üzenete.

A nagyváradi Szigligeti Színház Székely Csaba Bányavakság című tragikomédiájának bemutatójával ünnepel. A premierre ma este 7 órától kerül sor a Szigligeti Stúdióban.

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház által megrendezett dráMA Kortárs Színházi Találkozó keretében ma Dragomán György Vasvonó című művét, a szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának produkcióját láthatja a közönség.

A magyar dráma napját Madách Imre Az ember tragédiája című művének 1883. szeptember 21-i ősbemutatójára emlékezve 1984 óta rendezik meg ezen a napon, hogy ráirányítsák a figyelmet a magyar drámairodalom értékeire és új művek születését ösztönözzék.