• Festivalul Deliciilor Dulci se desfăşoară de astazi până duminică la Sfântu Gheorghe, unde va avea loc şi un concurs la care vor participa peste 20 de echipe ce se vor întrece în prepararea Kurtoskalacs-ului ţinutului secuiesc. Noutatea pe care o aduce ediţia din acest an a festivalului este faptul că judeţele Covasna, Mureş şi Harghita asigură organizatorilor câte un sac de făină albă din care se va prepara kurtoskalacs-ul, ‘ca simbol al solidarităţii şi al comuniunii între cele trei judeţe’. Echipa câştigătoare a concursului va participa la cea de a VI-a ediţie a cunoscutului eveniment din capitala Ungariei programat în luna octombrie.
  • Baia Mare: În perioada 7 – 9 septembrie se desfăşoară în Piața Cetății, a 3-a ediție a Festivalului International de Jazz & blues, NORTH WEST FEST unde vor fi prezenți artiști, personalități ale jazzului din Polonia, România și Ungaria – ora 20:00. Evenimentul este organizat de Fundația ARTE+.
  • Peste 70 de covăsneni au depus documentele pentru schema „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii”. Valoarea sprijinului financiar este de 1 leu/kg pentru lâna comercializată.
  • Trei echipe din România vor participa la ediţia 2018/19 a campionatului de hochei Erste Liga. Preşedintele ligii se aşteaptă la o competiţie acerbă. Echipele care se alătură competiţiei: echipa HC Gheorgeni, Corona Braşov, Sport Club Miercurea Ciuc. Campionatul se va încheia cel târziupe data de 6 aprilie.
  • Miniştrii abilitaţi ai ţărilor Grupului de la Visegrad (Cehia, Polonia, Ungaria şi Slovacia, V4) au stabilit ca până în toamna anului viitor să fie realizat un studiu de fezabilitate cu privire la construirea unei căi ferate de mare viteză care va face legătura între V4, a anunţat ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, la Forumul Economic organizat la Krynica, în sudul Poloniei. Linia de tren rapid va fi construita pe ruta Budapesta-Bratislava-Brno-Varşovia.

Bejegyzés navigáció