A marosvásárhelyi Unirea Főgimnázium egyelőre nem engedi át az újrainduló II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnáziumba azt a hat osztályt, amelyek a 2014-ben alapított katolikus gimnázium beszüntetésekor formailag hozzá kerültek vissza.

A római katolikus iskola útjába gördített újabb akadályról Csíky Csengele, a Civilek a Katolikus Iskoláért szülői csoport szóvivője tájékoztatta ma az MTI-t. Mint elmondta: azoknak a szülőknek, akik az újraalapított katolikus iskolába szeretnék járatni a gyermekeiket, azokba az iskolákba is be kellett nyújtaniuk az átiratkozási kérelmet, ahová a régi katolikus iskola beszüntetésekor a bíróság visszahelyezte az osztályaikat. Hozzátette, több mint 140 gyermek szülei szembesültek azzal, hogy az Unirea Főgimnáziumhoz beadott átiratkozási kérésükre nem érkezett válasz.

Az igazgató azt közölte velük, hogy nem utasították el a kéréseket, csak felfüggesztették ezek elbírálását mindaddig, míg a megyei tanfelügyelőség nem állít ki egy hivatalos iratot az iskolahálózat módosításának a tudomásul vételéről.

Tamási Zsolt, a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium igazgatója az MTI megkeresésére elmondta: semmiképpen nem forog veszélyben az iskola újraindulása.