Vorbim despre priorităţile UDMR și FDGR în sesiunea de toamnă a Parlamentului.

Reacția FDGR-lui la cea mai recentă postare a lui Darius Vâlcov, care îl prezintă un colaj pe președintele Klaus Iohannis cu musață neagră, amintind de Adolf Hitler.

Președintele comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, a afirmat, că derapajele recente ale lui Darius Vâlcov și Liviu Pop afectează relațiile germane-române, iar faptul că guvernul nu s-a delimitat de ele arată că le acceptă. În opinia sa, președinția Consiliului UE pe care o va deține România anul viitor pare că „a eșuat înainte de a începe”.

Doi medici de familie din Ţinutul Secuiesc au fost distinși, la Budapesta, cu premiul „Praxisul anului”. Aceste premii sunt date, anual, pentru zece dintre cei mai buni medici de familie din Bazinul Carpatic, pe baza voturilor sosite din partea pacienţilor. Premiul întâi i-a revenit unei doctorițe din Sovata, Cuzic Melinda, iar lui pe locul trei s-a clasat Széles Júlia din Miercurea-Ciuc.

În comuna Lazarea (jud. Harghita) a fost organizat, în weekendul trecut, un curs de desen pentru copii care provin din familii dezorganizate sau au situație materială precară. Vorbim cu organizatorii evenimentului: Bajczi Marianna (Vietnam) si Zabó Kitti (Malaezia)

Reportaj despre programul „Terapie prin desen” a grupului Kreativ, care funcționează în cadrul Fundației Alpha Transilvana din Târgu Mureș.

Mai multe organizaţii civice internaţionale au cerut marţi membrilor Parlamentul European să voteze săptămâna viitoare (11 septembrie) pentru activarea împotriva Ungariei a procedurii articolului 7 al Tratatului Uniunii Europene, care suspendă dreptul de vot al unui stat în Consiliul European, din cauza încălcării grave de către Ungaria a valorilor Uniunii Europene.

Bejegyzés navigáció