Nincs tudomása arról, hogy titkos megállapodás lenne a közszolgálati televízió és az Országos Korrupcióellenes Ügyészség között – jelentette ki tegnap Doina Gradea, a Román Televízió Társaság elnöke.

Doina Gradea közleményben tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy értesült Liviu Dragnea PSD-elnök állításáról, miszerint titkos protokollum lenne érvényben a köztévé és a DNA között. ‘Amióta az intézmény elnök-vezérigazgatójának nevezték ki, nem szerzett tudomást ilyen titkos megállapodás létezéséről’ – szögezte le a közszolgálati televízió vezetője.

A szociáldemokraták csúcsvezetőségének a hétvégi ülésén azt kérték a Viorica Dăncilă vezetett kabinettől, hogy fogadjon el olyan sürgősségi kormányrendeletet, amely semmissé nyilvánítja a hírszerzés és az igazságszolgáltatás, illetve egyéb állami intézmények között megkötött titkos együttműködési megállapodásokat. A kormánypártok szerint ugyanis ezek alapján visszaéléseket követtek el az elmúlt években az igazságszolgáltatásban és ártatlan embereket ítéltek el. Dragnea nem tagadta, hogy a tanácskozáson szóba került ezeknek a személyeknek az amnesztiában való részesítése is, és közölte: felkérték a miniszterelnököt, vizsgálja meg az illetékes miniszterekkel, milyen határozatok vagy rendeletek elfogadása szükséges az amnesztia alkalmazásához.