Azonosították azt a férfit, aki a pénteki, bukaresti tüntetés közben ellopta a megvert csendőrnő pisztolyát – tájékoztatott a fővárosi rendőrség. A férfit az Ilfov megyei rendőr-főkapitányságra érkezett bejelentés nyomán azonosították, majd bekísérték kihallgatásra. A 32 éves férfi ellen a fegyver és lőszer tartására vonatkozó rendszabályok megszegése, valamint közrendháborítás miatt vizsgálódnak. Az ellopott pisztolyt még keresik, és folytatják a nyomozást a csendőrnőt brutálisan bántalmazó csoport többi tagjának azonosítása érdekében – derül ki a rendőrség tájékoztatásából.

Közben ma kiengedik a kórházból a tüntetésen megvert csendőrnőt, illetve egy másik megsérült kollégáját – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek a fővárosi Floreasca kórház sajtószóvivője.

Incidensek nélkül ért véget éjjel 11 óra körül a kormányellenes tiltakozások negyedik napja – tájékoztat az Agerpres hírügynökség. A tegnapi tüntetés csúcspontján mintegy 1.500 személy tiltakozott. A résztvevők Románia és az Európai Unió zászlóit lengették és kormányellenes jelszavakat skand

áltak.