Kilenc román állampolgár halt meg a tegnap délután Budapest közelében, Ceglédbercelnél történt közlekedési mikrobuszbalesetben. A Maros megyében forgalomba íratott kisbusz utasai a Maros megyei Désfalváról és Egrestőről származtak. A holttestek hazaszállításának költségeit a román külügyminisztérium fedezi a tárca sürgősségi alapjából ? olvasható a minisztérium közleményében.

A kisbusz – amely Szlovéniából Románia felé tartott – nagy sebességgel előzésbe kezdett, és frontálisan ütközött egy szemből jövő kamionnal. A tragédiát a jármű sofőrje okozta, aki élőben közvetítette Facebook-oldalán száguldásukat a 4-es főúton.

A bukaresti sajtó közzé tette azt a felvételt, amely néhány másodperccel az ütközés előtt készült a mikrobusz sofőrjének mobiltelefonjával. A felvétel tanúsága szerint a sofőr vezetés közben élő kapcsolatot létesített a közösségi oldalon, és vélhetően a figyelmetlensége miatt hajtott át a szemközti sávba, ahol óriási erővel csapódott neki a szemből érkező, homokot szállító teherautónak.