Holnap kezdődik a soron kívüli érettségi. Ezeken a vizsgákon azok diákok vesznek részt, akik nemzetközi tantárgyversenyekre vagy más megmérettetésekre készülnek. A szaktárca közleménye szerint a soron kívüli érettségi vizsgát a ploieşti-i Mihai Viteazul Főgimnáziumban szervezik meg május 10-e és május 25-e között. A vizsgára 148 végzős diák iratkozott be.

Május 14-én és 15-én tartják a szóbeli vizsgát román nyelv és irodalomból anyanyelvből. Május 16-án kerül sor az idegennyelv-szóbelire, május 17-én és 18-án pedig a tanulók számítógépes kompetenciáit tesztelik.

Az első írásbeli vizsgát május 21-én tartják román nyelv és irodalomból. Egy nappal később a szakosodás szerinti kötelező tantárgyból, május 23-án pedig a szaknak megfelelő választott tantárgyból kell vizsgázniuk a végzős diákoknak. Május 24-én anyanyelvből mérik fel a tanulók tudását, az eredményeket pedig még aznap közzéteszik 18 óráig, és ugyancsak aznap 20 óráig fogadják az óvásokat, majd másnap teszik közzé a végleges eredményeket.