• Peste 1.215.000 de cetăţeni ai Uniunii Europene au sprijinit cu semnăturile lor iniţiativa cetăţenească Minority SafePack care serveşte la codificarea drepturilor minorităţilor europene – au anunţat, ieri, iniţiatorii la conferinţa de presă organizată simultan la Flensburg (Germania) şi la Cluj-Napoca. Datele strângerii semnăturilor, al cărui termen de finalizare a expirat marţi noaptea, au fost anunţate de Vincze Lóránt, preşedintele Uniunii Federative a Naţionalităţilor Europene (FUEN).
  • UDMR-ul nu susţine în Parlament proiectul de lege care ar permite exploatarea minieră într-un mod netransparent, respectiv actul normativ care ar modifica legislaţia privind regimul ariilor naturale protejate Natura 2000, astfel încât să reinstituie permiterea exploatărilor miniere acolo unde acest lucru a fost posibil înainte de 29 iunie 2007. Korodi Attila, a subliniat că, în opinia lui, acest proiect de lege ar fi o supralegiferare.
  • Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, referindu-se la protocoalele SRI, că legislaţia trebuie amendată, ca să nu mai aibă loc abuzuri. Trebuie amendată legislaţia încât astfel de abuzuri să nu se mai întâmple pentru că nu este în folosul nimănui să existe echipe mixte, să existe procurori şi ofiţeri din servicii care fac dosare împreună, nu se poate accepta că cei de la procuratură au obligaţia de a informa cum au fructificat, cum au folosit informaţiile primite.
  • Ministerul Agriculturii din Ungaria introduce un nou tip de etichetare pentru identificarea produselor alimentare maghiare care nu au fost modificate genetic.

Bejegyzés navigáció