Gyilkosságként kezelik egy volt orosz üzletember, a londoni otthonában minap holtan talált Nyikolaj Gluskov halálát ? jelentette be a Scotland Yard.

A londoni rendőrség hangsúlyozta: nincs olyan bizonyíték, amely összefüggésbe hozná a 68 éves korában elhunyt Gluskov halálát a délnyugat-angliai Salisbury városában, idegméreggel elkövetett múlt heti gyilkossági kísérlettel, amelynek két célpontja Szergej Szkripal, a brit külső hírszerzés (MI6) volt orosz ügynöke, az orosz katonai hírszerzés egykori ezredese és lánya, Julija Szkripal volt.

Jelenleg mindkettőjüket válságos állapotban kezelik Salisbury kórházában. A Scotland Yard szerint Gluskov esetében mérgezésre utaló nyomok nincsenek.

Orosz válaszlépés a Szkripal-ügyben

Oroszország kiutasít 23 brit diplomatát válaszul a brit hatóságok három nappal ezelőtt, a Szkripal-ügyben hozott hasonló döntésére.

Az intézkedést ma reggel közölték Laurie Bristow moszkvai brit nagykövettel, akit bekérettek a külügyminisztériumba.

A moszkvai hatóságok bejelentették: a British Council tevékenységét is felfüggesztik.

Oroszország londoni nagyköveter közben bejelentette, hogy március 20-án hagyják el Nagy-Britanniát a Szkripal-ügyben kiutasított orosz diplomaták.

Alekszandr Jakovenko elmondta: a szigetországban működő orosz diplomáciai testület létszáma csaknem felére csökken.

Theresa May kormányfő március 14-én jelentette be a 23 orosz diplomata kiutasítását és a kétoldalú kapcsolatok felfüggesztését.