Semmissé nyilvánította tegnap a főtanfelügyelők, főtanfelügyelő-helyettesek és a pedagógusházak igazgatóinak kiértékelését, ugyanakkor fegyelmi kivizsgálást rendelt el a Tanügyminisztérium.

Az oktatási tárca ellenőrző testülete február 20-a és 23-a között vizsgálta meg, hogy az előírt módszertan tiszteletben tartásával zajlik-e a főtanfelügyelők, főtanfelügyelő-helyettesek és pedagógusház-igazgatók mendzseri tevékenységének kiértékelése. Az ellenőrzés során súlyos szabálytalanságokra derült fény egyrészt a kiértékelés folyamatában, másrészt annak végeredményében – közli a minisztérium. Az ellenőrző testület megállapította, a módszertan felülvizsgálata után újra el kell végezni a szóban forgó kiértékeléseket. Ugyanakkor a szaktárca kivizsgálást rendelt el annak megállpítására, kik felelősek a szabálytalanságok elkövetéséért.

A főtanfelügyelők, főtanfelügyelő-helyettesek és a pedagógusházak igazgatóinak kiértékelése a 2011/1-es törvény szerint zajlik. A minősítés alapján maradnak vagy távoznak tisztségükből az intézményvezetők – emlékeztet a közlemény.