Mától fogadják a 2018-as esztendőre vonatkozó egységes agrártámogatási kérelmeket a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) kirendeltségeinél ? derül ki az intézmény közleményéből. A kérvényezési határidő május 15-e. 

Mind a területalapú, mind az állattenyésztési támogatás kérvényezéséhez szükséges nyilatkozatokat kizárólag elektronikus formában, az IPA-Online alkalmazás segítségével lehet kitölteni. A kérés véglegesítése és lezárása az illetékes APIA-alkalmazott jelenlétében történik, a bevezetett adatok ellenőrzése és a rendszer által jelzett esetleges hibák javítását követően. Azok a gazdák, akik 50 hektárnál nagyobb területre igényelnek támogatást, az APIA megyei kirendeltségeinél kérvényezhetik azt, az ennél kisebb vagy 50 hektáros területek esetében pedig a helyi APIA-központokhoz kell fordulni.

Területalapú támogatást az egy hektárnál nagyobb földterülettel rendelkező és legkevesebb 30 áras parcellákon gazdálkodók igényelhetnek. Azok a gazdák, akik életjáradékot kapnak bérbe adott vagy eladott területeik után, nem jogosultak területalapú támogatásra. (Agerpres)