Hozzá nem értése miatt indokolt, hogy Lia Olguţa Vasilescu lemondjon tisztségéről, állítja a Nemzeti Liberális Párt (PNL) abban az egyszerű indítványban, amelyet ma nyújtott be a Képviselőházban a munkaügyi miniszter ellen. 

A ‘Lia Olguţa Vasilescu – hazugságügyi és társadalmi igazságtalanságért felelős miniszter’ címet viselő indítványban a liberálisok rámutatnak, hogy Romániában az az egyedülálló helyzet alakult ki, hogy egyes alkalmazottak pénzzel tartoznak munkaadóiknak, ahelyett, hogy fizetést kapnának a hónap végén. Az ígéretek dacára több mint kétmillió román állampolgárnak csökkent a bére, viszont a parlamenti képviselőknek és a minisztereknek nőtt – állítják a liberális párti frakció tagjai, akik szerint magának a munkaügyi miniszternek is 1.000 lejjel nőtt a fizetése.

A beadvány aláírói szerint az egységes bértörvény elmélyítette az egyenlőtlenségeket, totális káosz uralkodik a köz- és versenyszférában egyaránt, a tárca vezetője pedig továbbra sem hajlandó helyrehozni az általa okozott súlyos problémákat.  A liberálisok szerint törvénymódosításra van szükség, és vissza kell vonni a 2017/4-es kormányrendeletet. (Agepres)