Eltűnt a Maros és Fehér megye határában korábban elhelyezett kétnyelvű megyetábla, amelynek levételére korábban a Nemzeti Liberális Párt Fehér megyei képviselője, Florin Roman szólította fel a Maros megyei önkormányzatot.

A hírt a Népi Mozgalom Pártjának (PMP) képviselője, Marius Pa?can közölte Facebook-oldalán, azt állítva, hogy a ?Fehér megye? feliratot is tartalmazó táblát a Maros megyei tanács elnökének utasítására távolították el. Pa?can azt írta: korábban hivatali visszaélés miatt bepanaszolta Péter Ferencet ?az illetékes hatóságoknál?.

A Maros megyei tanács korábban közölte: a kétnyelvű táblát Maros megye területén helyezték el, így felállítása törvényes, mert a 215-ös helyi közigazgatási törvény értelmében az önkormányzatoknak kötelességük kétnyelvű feliratokat használni, ha egy közigazgatási egységben a kisebbség számaránya meghaladja a lakosság 20 százalékát.

Péter Ferenc megyeelnök közölte, hogy utasítására távolították el a táblát, amely a Maros megyei hatóságok szándékától függetlenül Fehér megye területére került, de azonnal visszahelyezik, mihelyt pontosan megállapították, hogy hol húzódik a két megye  közötti határ.