• Numărul copiilor adoptabili, a celor care au ajuns în familii adoptive, dar şi a familiilor care doresc să adopte a crescut semnificativ în anul 2017. Rezultatele în acest domeniu sunt cele mai bune din Harghita din ultimii zece ani. Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Harghita, Elekes Zoltán, a declarat că a crescut cu 90 la sută numărul familiilor din HR care doresc să adopte, la sfârşitul anului trecut fiind înregistrate 31 de astfel de familii.
  • Un raport privind coexistenţa dintre om şi carnivorele mari, întocmit de preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a fost votat ieri, la Bruxelles, în cadrul şedinţei plenare a Comitetului Regiunilor. Raportul cuprinde propuneri referitoare la aplicarea directivelor europene astfel încât să fie prevenite conflictele şi pagubele provocate de carnivorele mari.
  • Peste 1.000 de păsări rare şi animale mici vor putea fi văzute în cadrul unei expoziţii ce va avea loc în municipiul Sfântu Gheorghe la sfârşitul acestei săptămâni. Păsările şi animalele aparţin unui număr de 77 de crescători din judeţele CV şi HR, care le cresc din hobby. Printre cele 1.150 de exponate se numără şi animale medaliate la diverse competiţii naţionale sau internaţionale. Expoziţia se află la cea de-a 16-a ediţie ? a declarat preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici ‘Trei Scaune’ din judeţul CV, Bartha Balázs.
  • Mai multe şcoli din judeţul Harghita şi din Republica Moldova vor derula, în acest an, activităţi educative şi culturale comune, în cadrul unui proiect iniţiat de Asociaţia Învăţătorilor Harghiteni şi dedicat Centenarului Marii Uniri. La proiect participă 13 şcoli din Harghita, majoritatea din zona de Nord a judeţului, şi 13 şcoli din Republica Moldova.

Bejegyzés navigáció