• Foarte mult îl poate costa pe fermier, dacă deţine porci neînregistraţi la direcţia agricolă. Ca urmare a apariţiei pestei porcine Direcţia Sanitar-Veterinară şi Siguranţa Alimentelor Harghita începe controale inopinate, iar în cazul chemării specialiştilor veterinari pentru orice problemă, aceştia controlează existenţa numerelor de înregistrare a porcilor. Animalele neînregistrate sunt confiscate şi sacrificate, apoi incinerate pe cheltuiala proprietarului, care mai poate primi şi o amendă de 600 lei pentru lipsa crotaliilor ? a declarat purtătorul de cuvânt al ANSVSA Harghita.
  • În perioada 29 ianuarie – 2 februarie, are loc înscrierea candidaţilor în vederea susţinerii primei sesiuni a examenului de Bacalaureat 2018. Probele orale vor avea loc în perioada 12-22 februarie, iar cele scrise în luna iunie
  • Fără un domiciliu stabil tinerii care ies din sistemul de protecţie a copiilor sunt încătuşaţi într-o situaţie fără ieşire, deoarece nu se pot angaja, nu pot părăsi ţara pentru a lucra în străinătate. De obicei aceştia locuiesc în chirie, iar proprietarii nu îşi dau acordul pentru a declara această adresă ca domiciliu, deoarece se tem de eventualele repercusiuni. Situaţia pare fără de ieşire, dar Asociaţia Să facem ceva unii pentru alţii intenţionează să cumpere o casă în judeţul Harghita pentru a ajuta aceşti tineri să dobândească un domiciliu.
  • Inspectoratul de Jandarmi Harghita intenţionează să-şi construiască un nou sediu şi un centru de antrenament. Demararea proiectului este condiţionată de modificarea Planului Urbanistic General al municipiului Miercurea Ciuc, dar acest plan a fost anulat prin sentinţă judecătorească rămasă definitivă.

Bejegyzés navigáció