Sajtóértesülések szerint Mihai Fifor védelmi minisztert jelöli kormányfőnek a Szociáldemokrata Párt. Kérdés azonban, hogy Klaus Johannis hajlandó-e megbízást adni a 2016-os választások óta harmadszor a PSD jelöltjének.

Fifor közel áll Liviu Dragnea pártelnökhöz, ugyanakkor Victor Boştinaru európai parlamenti képviselő, az európai szocialista frakció alelnöke szerint előnyére szól, hogy van kormányzati tapasztalata, kiválóan beszél angolul, és rendelkezik nemzetközi kapcsolatokkal. Példaként említette, hogy Mihai Fifor bonyolította le az amerikaiakkal a repülőgép- és a rakétabeszerzéseket.

Mihai Tudose beiktatásakor tett nyilatkozatai alapján az ellenzék arra számít, hogy az elnök erőltetni fogja az előrehozott választásokat. A Nemzeti Liberális Párt elnöke, Ludovic Orban nyíltan állást is foglalt a parlament feloszlatása mellett, ezt azonban Johannis csak két sikertelen kormányalakítási kísérlet után teheti meg. Időközben a parlamenti többség felfüggesztheti az elnököt, és az ilyenkor kötelező módon kiírandó népszavazás lebonyolításáig az ideiglenes államfő, Calin Popescu Tariceanu szenátusi elnök kinevezheti az új kormányt.