Nem szüntetik meg vezető politikusok Twitter-fiókjait, rájuk más szabályok vonatkoznak ? közölte a Twitter vezetősége, válaszul a felhasználók ismétlődő felszólításaira.

„A világ vezetőinek kizárása vagy vitatott bejegyzéseik eltávolítása fontos információkat zárna el, amelyeket pedig az embereknek látniuk kellene és vitatkozniuk is róluk” – fogalmazott vállalati honlapján a kaliforniai cég.

A világhálón legutóbb kedden robbant ki ismét vita, amikor az amerikai elnök azt írta mikroblogján, hogy neki „sokkal nagyobb” a nukleáris fegyverek indítására való nyomógombja, mint Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőnek. Bírálói ezúttal azt vetették az elnök szemére, hogy bejegyzésével veszélybe sodorta a világot és egyúttal megsértette a Twitter szabályzatát, amely tiltja az erőszakkal történő fenyegetést. Többen tüntetettek is szerdán a cég San Franciscóban lévő székháza előtt. A cég a vállalati blogjában reagált a tiltakozásra, leszögezve, hogy még ha a világ egyes vezető politikusainak Twitter-fiókjait meg is szüntetné, a szóban forgó politikusokat ezzel nem lehetne elhallgattatni.