Codruţ Olaru ügyészt választották a Legfelsőbb Bírói Tanács (CSM) alelnökévé ? jelentette be Mariana Ghena, a testület távozó elnöke. Codruţ Olaru 10 támogató és 9 ellenszavazatot kapott a tegnap délután tartott voksoláson.

Olaru a Legfőbb Ügyészség képviseletében tagja a Legfelsőbb Bírói Tanácsnak. Korábban a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) főügyészi tisztségét látta el, valamint a legfőbb ügyész helyettese volt. A pénteki szavazáson ő volt az egyetlen jelölt a CSM alelnöki tisztségére. A CSM elnökét már kora délután megválasztották, ő Simona Camelia Marcu bíró, a legfelső bíróság tagja, mint arról tegnapi híradónkban már beszámoltunk.

Az igazságszolgáltatásban dolgozók egységét és a másik két államhatalmi ággal való ?nyílt és becsületes? párbeszédet szorgalmazta a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) frissen megválasztott elnöke. Simona Camelia Marcu hangsúlyozta: az igazságszolgáltatás haszonélvezője az állampolgár, és ezt a jövőben is szem előtt kell tartania a CSM-t vezető csapatnak.