Adásunkban téli utazásra hívjuk meg hallgatóinkat, természetesen csak képletesen, ugyanis belső utazásról lesz szó Franz Schubert Winterreise című dalciklusa által. Schubert Téli utazása nem más, mint a lélek intimnaplója, olyan személyes vallomás, amelyben a romantikus német líd atyja megsejtette a véget.

A bécsi zeneszerző 190 évvel ezelőtt, élete utolsó éveiben, 1827-1828-ban varázsolta zenévé Wilhelm Müller költő verseit. Három évvel ezelőtt, 2015. elején két fiatal, rendkívül tehetséges művész – a bukaresti szakma és közönség nyagy örömére ? arra vállalkozott, hogy szünet nélkül előadja a 24 dalt a Román Atheneum nagytermében. Ana Silvestru zongoraművésznőről és Henter Tamás operaénekesről van szó, akikkel akkor interjút is készítettünk.

Ana Silvestrut kiváló adottságokkal, nagyon gazdag repertoárral rendelkező, temperamentumos zongoraművészként emlegeti a szakma. Henter Tamás operaénekes karrierjében pedig fontos pillanat a Silvestruval való együttműködés.

Közösen elkészítették a Winterreise lemezfelvételét is a Zürichi Rádióban. Adásunkat a lemezen elhangzó dalokkal illusztráljuk.