• Biserica reformată din Râmnicu Vâlcea a aniversat în aceste zile 20 de ani de existenţă. În reportajul realizat la faţa locului reprezentanţii bisericii, ai comunităţii maghiare din localitate povestesc despre începuturi, despre greutăţile întâmpinate în păstrarea limbii şi identităţii maghiare în Oltenia.
  • Obiceiurile de Crăciun sunt prezentate în această perioadă de cetele de tineri din judeţul Harghita. În reportajul nostru îi călăuzim pe ascultători la Bârzava, judeţul Harghita, unde tinerii din Cioboteni au prezentat obiceiurile din Ajunul Crăciunului.
  • Astăzi comemorăm uciderea pruncilor povestirea biblică a infanticidului comis de Irod cel Mare, regele evreilor, numit de romani. Conform Evangheliei după Matei, Irod a ordonat executarea tuturor micilor copii de sex bărbătesc din împrejurimile Betleemului, pentru a evita să-şi piardă tronul în favoarea nou-născutului Rege al evreilor a cărui naştere i-a fost anunţată de către magi. Acest eveniment este comemorat în fiecare an în comunele şi satele maghiare din România şi Ungaria, unde cetele de tineri vizitează fetele din localităţi. Reportajul nostru este realizat la un astfel de eveniment în comuna Plăieşii de Jos, judeţul Harghita.

Bejegyzés navigáció