Lerótta kegyeletét ma délelőtt Mihály király koporsójánál Klaus Iohannis államelnök, Mihai Tudose kormányfő, Liviu Dragnea, a képviselőház elnöke és Călin Popescu Tăriceanu, a szenátus elnöke. A királyi palotához érkezett Mihai Fifor védelmi miniszter, Teodor Meleşcanu külügyminiszter, Dacian Cioloş volt kormányfő, Corina Creţu európai biztos, de több diplomata és egyházi képviselő is. A trónteremben részvétet kívántak Margit hercegnőnek, a román korona őrének és Radu hercegnek, valamint a királyi család többi tagjának. Mihály király szertartásán a brit, a svéd, a spanyol, belga, jordán, luxemburgi, liechtensteini, bahreini, bolgár, görög, szerb, albán, francia, porosz, olasz és portugál királyi házak képviselői is részt vesznek.

Az elmúlt napokban a királyi palotánál több ezren rótták le kegyeletüket Mihály király koporsójánál. Sorban álltak az emberek, órákat várakoztak azok, akik be szerettek volna jutni a király koporsójához, hogy utoljára elbúcsúzzanak tőle.

Ma délelőtt rövid vallásos szertartásra került sor a trónteremben, majd vallásos és katonai ceremóniát tartottak a királyi palota előtti téren. Ezt követően a pátriárkátus székesegyházában temetési szertartás zajlott. Innen a felújított királyi különvonattal Curtea de Argesra, a királyi család hagyományos temetkezési helyére viszik a koporsót, és a királyi temetkezési helyül szolgáló új ortodox székesegyházban tüzérségi díszlövések és harangzúgás közepette helyezik örök nyugalomra Mihály királyt.