Teljes vagyonzárat rendelt el a korrupcióellenes ügyészség Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt elnöke ellen. Az ügyészség lefoglalta a politikus valamennyi ingatlanját és ingóságát, részvényeit, bankszámláin elhelyezett pénzét, valamint minden egyéb bevételét. Az ügyészek 127,5 millió lejt (27,4 millió euró) kérnek számon Dragneán, ugyanis állításuk szerint ennyivel károsította meg az államot.

A PSD elnöklt azzal gyanúsítják, hogy 2001-ben Teleorman megye önkormányzati elnökeként, az ügyben szintén gyanúsítottként szereplő nyolc bűntársával együtt bűnszövetkezetet hozott létre, amely magántulajdonba játszotta át a TelDrum önkormányzati közútépítő és karbantartó vállalatot, majd az annak törvénytelenül juttatott román és uniós közpénzek egy részét elsikkasztotta, vagy pártja finanszírozására fordította.

A vádhatóság szerint Dragnea 20 millió euró kárt okozott uniós pénzekből, amit időközben Románia visszafizetett Brüsszelnek, hiszen az Európai Csalás Elleni Hivatal észlelte a rendellenességeket.

A mostani ügyészségi eljárás is ennek a hivatalnak a feljelentése nyomán indult.