• Astăzi trebuie să ajungă pe băncile elevilor de clasa a V-a manualele conforme cu noua programă. Editurile care nu livrează manualele vor plăti despăgubiri de 0,5% din valoarea contractului pe zi ? a declarat ministrul învăţământului. Insert cu secretarul de stat Irina Elisabeta Kovacs despre perspectivele editării în limba maghiară a acestor manuale.
  • Este nevoie de mai multă muncă şi de un nou tip de retorică, care nu asociază expresia de diasporă, minoritate în minoritate expresiile negative de tipul ?suferinţă, neajutorat, înapoiat? ci arată, că şi în aceste comunităţi sunt exemple de succes ? a declarat preşedintele executiv al UDMR cu ocazia Zilei diasporei interne.
  • Modul de viaţă sedentar şi alimentaţia nesănătoasă duce la creşterea numărului de bolnavi de diabet şi acest trend se poate observa şi în judeţul Harghita, unde acum sunt înregistraţi cu 1000 mai mulţi bolnavi de diabet, decât acum 4 ani. O veste bună este, că de anul viitor, odată cu intrarea în vigoare a noului Contract Cadru, chiar şi medicii de familie vor putea trimite pacienţii cu diabet la efectuarea analizei de hemoglobină glicozilată, care arată evoluţia glicemiei în ultimele 3 luni şi este un examen mai relevant, decât nivelul glicemiei dintr-un anumit moment.

Bejegyzés navigáció