? Hadnagy Jolán, preşedintele Asociaţiei Culturale Tamási Áron din Lupeni, jud. Harghita, a fost distinsă cu ocazia zilei diasporei de către Fundaţia Bethlen Gábor din Ungaria cu premiul Tamási Áron.

? Ziua Diadporei Maghiare va fi sărbătorită mâine la Gherla (jud.Cluj).

? Astăzi are loc la Sibiu inaugurarea Târgului de Crăciun.

? Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania şi Asociaţia Reconstructio organizează astăzi o conferinţă româno-maghiară la oradea Oradea (ora 14.00).

? În acest weekend vor fi organizate ateliere de creativitate ?i proiec?ii pentru copii în cadrul Săptămânii Filmului Maghiar din Bucureşti.

? Organizaţia Caritas a bisericii catolice organizează şi în acest an strângerea de fonduri pentru cei nevoiaşi, cu ocazia Zilei Sf. Elisabeta. Donaţiile vor putea fi depuse duminică în toate bisericile romano-catolice din Transilvania.

? La sfârşitul acestei săptămâni este celebrată prin procesiuni în bisericile catolice din Transilvania Sf. Elisabeta din dinastia arpadiană (Elisabeta a Ungariei). În cadrul procesiunii din Valea Uzului, judeţul Harghita se va sărbători şi centenarul capelei militare din Valea Uzului, construită la iniţiativa unui ofiţer din detaşamentul de la Muncacevo, care îndeplinea serviciul militar în zonă în 1917.

? 1200 de deţinuţi au fost eliberaţi în prima lună de aplicare a legii privind eliminarea supraaglomerării din penitenciare. Conform previziunilor până la sfârşitul anului viitor vor fi puşi în libertate chiar şi 8000 de deţinuţi.

Bejegyzés navigáció