• Ungaria ameninţă Ucraina cu sancţiuni, din cauza legii educaţiei. Ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, a declarat că soarta minoritătii maghiare din Ucraina nu este negociabilă. Potrivit lui Péter Szijjártó, studierea limbii ucrainene si predarea în limba maternă nu se contrazic reciproc. Astazi Szijjártó se va întâlni cu ministrul de externe al Ucrainei, Pavel Klimkin, care va merge la Budapesta, pentru un schimb de opinii cu privire al situaţia creată de adoptarea noii legi ucrainene a educaţiei.
  • Ungaria nu sprijină candidatura Croaţiei la Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) atât timp cât Zagrebul introduce măsuri care dăunează intereselor economice ale Ungariei şi încalcă reglementări internaţionale ? a declarat Peter Szijjarto.
  • Sărbătoarea Mierii va fi tema celei de a 7-a ediţii a Târgului de Toamnă de la Sfântu Gheorghe, care va avea loc în acest an în zilele de 14 şi 15 octombrie, în Piaţa Centrală a municipiului. În timpul zilei vor fi expuse produse agricole şi de artizanat, la eveniment participând 20 de agricultori şi 50 de artizani.
  • Între 13-22 octombrie se desfăşoară în mai multe localităţi din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş cea de-a VIII-a ediţie a Zilelor Ţinutului Secuiesc, care aduce laolaltă evenimentele culturale ?i sociale de toamnă din cele trei jude?e. Paleta culturală oferită publicului cuprinde de la prezentarea creatorilor locali până la trecerea în revistă a lucrărilor fotografice ale unor creatori recunoscu?i pe plan interna?ional. În cadrul manifestărilor va avea loc  şi ce-a de-a XII. ediţie a Colocviului Teatrelor Minorităţilor Naţionale din România la Gheorgheni.
  • Asociaţia Junior Business Club din Sf. Gheorghe organizează o competiţie de proiecte şi idei de afaceri (‘Startup Pitch Day), oferindu-le tinerilor antreprenori posibilitatea de a le prezenta public şi de a găsi, astfel, potenţiali finanţatori sau parteneri pentru materializarea lor. Competiţia se va desfăşura în cadrul Saint George Startup Week, care va avea loc în perioada 16-20 octombrie la Sf.Gheorghe, manifestare care îşi propune să reunească antreprenori din toate domeniile de activitate din judeţul CV şi nu numai.
  • Peste un kilometru de cârnaţi vor fi preparaţi la Parada cârnaţilor – ediţia a XV-a, ce va avea loc la sfârşitul acestei luni la Sf. Gheorghe, când vor fi preparaţi cel mai subţire, dar şi cel mai gros cârnat din ţară. Evenimentul va avea loc pe 28 octombrie, se aşteaptă să participe aproape o sută de echipe ? insert cu Gruman Robert, vicepreşedintelui Consiliului Judeţean CV.
  • 13, octombrie la Alba Iulia: Asociaţia ?Forum Apulum? lansează conceptul de evenimente ?Proiecţii cu reflecţii? şi devine partener local, în Alba Iulia, al seriei de proiecţii marca ?KineDok? oferite de către ?One World România?. Astăzi, de la ora 19:00, la Caponieră (în spatele Palatului Apor), vor fi proiectate două documentare produse în Ungaria: ?Ordine de sus? (Viktor Oszkár Nagy, András Petrik, Ungaria, Serbia şi Muntenegru, 52 min., 2013) şi ?Aceia? (Krisztina Meggyes, Ungaria, 28 min., 2015)

Bejegyzés navigáció