• Elevii de clasa a V-a care învaţă în şcoli cu limba de predare maghiară nu vor primi în acest semestru noile manuale, cu toate că ministrul educaţiei, Liviu Pop a declarat că pot pleca spre tipografii manualele care până acum erau disponibile doar în format electronic.
  • În cursul acestei săptămâni medicii voluntari din cadrul Serviciului Internaţional de Salvare a Copiilor vor fi prezenţi din nou în spitalele, şcolile, grădiniţele şi instituţiile de ocrotire a copiilor din judeţul Harghita pentru a acorda asistenţă celor nevoiaşi. În această campanie participă 24 de medici şi specialişti medicali, care se vor deplasa în diferite oraşe şi comune din judeţul Harghita. Anul trecut voluntarii organizaţiei au efectuat mai mult de 10.000 de examinări, iar ca urmare a examenelor de prevenire au fost trimişi 68 de copii în Ungaria pentru intervenţii chirurgicale, iar 41 de copii au primit în mod gratuit ochelari.
  • Fundaţia Csibész a aniversat în acest week-end 25 de la înfiinţare. Fundaţia se ocupă de copii defavorizaţi din municipiul Miercurea Ciuc şi din împrejurimi, asigurându-le copiilor posibilitatea de a învăţa diferite meserii. Fundaţia a fost distinsă cu acest prilej cu premiul Pro Urbe de către primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman.
  • Încă din această toamnă pot începe lucrările de reabilitare a palatului episcopal romano-catolic de la Oradea, pentru finanţarea cărora guvernul ungar a asigurat 2 miliarde de forinţi. Există speranţe, ca statul ungar să sprijine şi dezvelirea statuii Sf. Ladislau, ocrotitorul oraşului şi al bisericii.
  • Începând de astăzi se pot depune formularele de solicitare a sprijinului financiar pentru consumul de apă caldă. Consiliul Local al Municipiului Miercurea Ciuc acordă un sprijin financiar de maxim 40 lei / persoană pentru consumul de apă caldă persoanelor care au împlinit vârsta de 65 ani.

Bejegyzés navigáció