Háromnapos látogatásra érkezik holnap Orbán Viktor magyar miniszterelnök Erdélybe és a Partiumba. A magyar kormányfő Kolozsváron az Erdélyi Református Egyházkerület reformációs ünnepségsorozatán vesz részt, Nagyváradon pedig a Partiumi Keresztény Egyetem hétfői tanévnyitójának lesz a díszvendége.

A kolozsvári Farkas utcai református templomban holnap délelőtt 11 órakor ünnepi istentiszteletet tartanak a magyar kormányfő jelenlétében, majd felavatják Szász Domokos egykori erdélyi református püspök mellszobrát a kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet udvarán, illetve a Bocskai tér 14. szám alatti épületben kialakított Erdélyi Református Múzeumot, majd a Protestáns Teológiai Intézet új sportpályáját.

Vasárnap, október elsején ugyancsak Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében szentelik fel Szászfenesen az új református templomot, amelynek felépítését a magyar állam 160 millió forinttal támogatta.

A jelenlegi tervek szerint hétfőn, október 2-án Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter és Teodor Mele?canu román külügyminiszter is találkozik egymással a Kolozsvári Babes-Bolyai Egyetemen. A Magyarország bukaresti nagykövetsége által szerkesztőségünkbe eljüttatot levél szerint a két politikus délelőtt 10 órakor tart megbeszélést, amelyet majd közös sajtótájékoztatő követ.