A függőségek mindinkább szélesebb skálán gyarapodnak a jelenkori társadalmakban. A számítógépes játékfüggőségtől már az óvodás korosztály sem mentes. Későbbi életkorban míg sok ember – és családja- tönkremegy a szerencsejáték miatt, addig az üzemeltetők hatalmas összegekre tesznek szert. A játékszenvedély eredete ugyanakkor nem mondható újkeletűnek. A kaszinózás, a kártyajátékok megszállottjai már a 19. században sok gondot okoztak önmaguknak és családjuknak.

A kóros szenvedélyt okozó szerencsejátékokat egyes országokban betiltották, így ún. szerencsejáték-turizmus irányul azokba az országokba, ahol a szerencsejáték engedélyezett. Ennek egyik legismertebb központja Las Vegas. Egyes országokban mint pl. Monacoban vagy Makaón az állam bevételeinek jelentős része származik a szerencsejáték-iparból.

Kedves Rita, addiktológiai konzultáns
Kedves Rita, addiktológiai konzultáns

A kóros játékszenvedély esetében sem maga a függőség tárgya az, ami valójában a problémát okozza.  Pontosabban miről van szó? Mitől lesz valaki szerencsejáték-függő? Egyformán veszélyesek a különböző szerencsejátékok? ? mai adásunkban kiderül. Hallgassa meg a műsort!