Nagy erejű – 7,1-es erősségű – földrengés rázta meg kedden Mexikó déli részét – közölte az amerikai földtani intézet. A halálos áldozatok száma – sajtójelentések szerint -meghaladja a 200-at. A földmozgás épületek tucatjait döntötte romba a sokmilliós mexikói fővárosban. Miguel Ángel Mancera mexikóvárosi polgármester az este arról számolt be, hogy a leomlott épületek között számos lakótömb mellett egy gyár, egy szupermarket és egy óvodát magába foglaló iskolaépület is van.

Enrique Pena Nieto elnök felkereste az összeomlott iskola környékét, és azt mondta újságíróknak, hogy eddig 22 holttestet emeltek ki az épület romjaji alól, közülük ketten felnőttek, a többiek gyerekek. Az államfő szerint még harminc eltűnt gyereket keresnek.

Az AFP francia hírügynökség arra emlékeztetett, hogy a mostani földmozgás napra pontosan 32 évvel az 1985-ös nagy mexikóvárosi földrengés után történt, akkor több ezren vesztették életüket. A városban több munkahelyen is az évfordulóra történő megemlékezésre készültek.

Idén szeptember 7-én szintén nagy erejű, 8,2-es földrengés rázta meg Mexikót, a földmozgásnak 98 halálos áldozata volt.