• România nu respectă articolul 16 din Directiva UE pentru mediu, conform căreia prin măsuri de prevenţie trebuie minimalizate conflictele dintre om şi urs ? a declarat Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, raportor al Consiliului Regiunilor privind convieţuirea cu speciile animale care provoacă conflicte ? insert Borboly Csaba
  • După mai mulţi ani, acum s-a întâmplat pentru prima dată ca autorităţile locale să nu primească bani în cursul rectificării bugetare ? a declarat Henning Laszlo, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, care a amintit, că judeţul a primit bani pentru finanţarea activităţii Direcţiei judeţene pentru protecţia copilului, pentru Centrul persoanelor cu handicap şi pentru programul lapte-corn-legume-fructe.
  • Ministrul Educatiei, Liviu Pop, pregateste o inlocuire a inspectorilor pe materii cu inspectori pe arii curriculare, astfel incat, spune el, sa se creeze o transdiciplinaritate, desi programele scolare nu sunt transdisciplinare. Totodata, potrivit acestuia, pentru fiecare arie curriculara va fi cel putin cate un inspector pe nivel de studiu, respectiv pe invatamant primar, gimnazial si liceal.
  • Evenimentul „Biblioteca pentru Pop” este anuntat pentru marti in Piata Victoriei din Capitala, participantii urmand sa aduca fiecare o carte, solicitand demisia lui Liviu Pop din functia de ministru al Educatiei. Organizatorii isi motiveaza actiunea invocand scandalul manualelor scolare si „gravele probleme de background profesional” ale ministrului, solicitand sindicatelor din educatie si asociatiilor de parinti sa li se alature. Evenimentul se va desfasura pe tot parcursul zilei, incepand de la ora 9.00, iar cartile stranse vor fi donate „unor scoli pe care subfinantarea le-a adus in situatia de a nu avea o biblioteca”.

Bejegyzés navigáció