• Punctul de vedere al pre?edintelui Consiliului Jude?ului Harghita, Borboly Csaba referitor la Ordinul Ministerului Mediului nr. 1169/2017 privind aprobarea nivelului de intervenţie în cazul speciilor de urs şi lup, în interesul sănătăţii şi securităţii populaţiei şi în scopul prevenirii unor daune importante ? insert Borboly Csaba
  • Demisia ministrului apărării naţionale.
  • După datele excelente de creştere a încasărilor cu 16% în 2015, anul trecut s-a constatat un important recul la firmele care activează în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş. Cincizeci de societăţi au avut venituri cu 1% mai mic în 2016 decât cu un an mai devreme.
  • La Odorheiu Secuiesc se aplică din această lună legea privind modificarea chiriilor locuinţelor ANL, iar sumele plătite de tinerele familii din municipiu este cu mult mai mică, decât până acum.
  • Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna Tamás Sándor a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă organizarea pentru prima dată a Festivalului Kürtőskalács (Colacul secuiesc) în centrul municipiului Sfântu Gheorghe între 29 septembrie şi 1 octombrie. În cadrul manifestării va fi decernat premiul produsului anului, la care pot concura societăţi producătoare de Kürtőskalács din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş. Manifestarea se înscrie în cadrul Anului Turistic 2017 sărbătorit pe parcursul întregului an în judeţul Covasna. În cadrul aceleiaşi manifestări va fi organizată şi Sărbătoarea apei minerale Aquarius în cadrul căreia va fi premiat cea mai bună apă minerală pentru clătite şi cele mai bune clătite cu apă minerală.

Bejegyzés navigáció