• Conferinţă de presă comună a preşedinţilor FUEN (Uniunea Federativă a Naţionalităţilor Europene) şi UDMR, Vincze Lóránt respectiv Porcsalmi Bálint, la Cluj-Napoca la ora 16.00, la Centrul de Cultură Urbană Casino. Documentele de Minority SafePack se poate semna de astazi pana duminica in Cluj-Napoca in 4 locuri (la Cosrtul Communitas, la intrarea Cafeneklei Bulgakov, la Pavilionul de Tineret si in jurul scenei mare pe Unirii).
  • Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) a formulat o plângere penală împotriva preşedintelui Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, Alexandru Cumpănaşu, pentru săvârşirea infracţiunii de incitare la ură şi discriminare, potrivit art. 369 din Codul Penal.
  • Astazi incepe la Sighişoara cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Intercultural Proetnica, fiind aşteptaţi, timp de patru zile, peste 700 de participanţi ai celor 20 de minorităţi naţionale din România. Potrivit organizatorilor, ProEtnica oferă reprezentanţilor minorităţilor naţionale o oportunitate de a împărtăşi obiceiurile lor şi de a se angaja activ în dialogul intercultural, prin diferite canale şi cu mijloace diferite de expresie, cum ar fi: artă tradiţională, artă contemporană, cercetare ştiinţifică şi mese rotunde.
  • In perioada 17-20 august la Suceava Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei ?i Primăria Municipiului Suceava organizează cea de-a XI-a edi?ie a Festivalului de Artă Medievală ?Ştefan cel Mare?. La eveniment participa si trupe maghiari din Ungaria, precum si actorului Marius Rogojinschi, care îl va întruchipa pe ?tefan cel Mare – la Cetatea de Scaun a Sucevei şi la Muzeul Satului Bucovinean.
  • Teatrul Independent Osonó (Sf. Gheorghe) se numara printre castigatorii editiei de anul acesta a programului MOL-pentru promovarea talentelor. In urma selectiei facute de jurii de specialitate, 387 de tineri sportivi so artisti au fost desemnati beneficiari ai fondului total de sprijin in valoare de 359.000 lei.

Bejegyzés navigáció