• Primăria Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, nu reuşeşte să vândă clădirea fostului Hotel Bodoc din centru municipiului. După ce la ultima licitaţie au avut un singur ofertant, primăria, precaută ? să nu aibă probleme cu organele de control ? a iniţiat şi a patra oară procedura de depunere a ofertelor, dar de data aceasta nu s-a mai prezentat nimeni, chiar şi societatea care îşi manifestase anterior dorinţa de cumpărare, a renunţat la participare.
  • Din cauza intrării în faliment a firmei executante a lucrărilor, nu se poate finaliza investiţia de la care primăria Borsec spera ca să readucă localitatea în circuitul balneologic naţional. Primăria a contractat şi un credit bancar pentru realizarea centrului de tratament.
  • Consiliul Judeţean Harghita a formulat o serie de propuneri de modificare a programului guvernamental cornul şi laptele, pentru a conferi un caracter mai raţional programului. Prin modificările propuse se doreşte favorizarea producătorilor şi distribuitorilor locali, pentru a asigura produse locale, de calitate mai bună copiilor care beneficiază de acest program guvernamental.
  • Astăzi începe la Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna cea de-a 5-a ediţie a Taberei de estetică Avantâge, a cărei tematică din acest an sunt teoriile mâncărurilor. Cei aproape 30 de participanţi vor putea urmări seminarii tematice şi prelegeri ale unor profesori universitari din Ungaria şi România despre diferitele reprezentări şi prezenţe ale mâncărurilor în arta plastică, dramatică etc.
  • Oradea: Mitropolia Greco-Catolică din Debreţin, în parteneriat cu Episcopia Greco-Catolică de Oradea, organizează, în perioada 7 – 12 august, Pelerinajul pietonal pentru tineri Oradea – Máriapócs, în cadrul căruia 300 de tineri vor vizita mai multe biserici din judeţul Bihor mergând pe jos zeci de kilometri între acestea. Pelerinajul se deschide în această seară, cu Slujba Vecerniei, celebrată în Catedrala Sfântul Nicolae, plecarea urmând să aibă loc, marţi 8 august, de la ora 6:30, din curtea Seminarului Teologic Trei Ierarhi din Oradea.

Bejegyzés navigáció