• Patru alpinişti din Sfântu Gheorghe şi Odorheiu Secuiesc au plecat să cucerească vârful Khan Tengri de 7010 m înălţime, cel mai mare vârf aflat la graniţa dintre Kazahstan şi Kirgizistan ? insert Tulit Zsombor, conducătorul expediţiei şi Csenteri Levente unul dintre participanţii la expediţia Tien Shan 2017
  • Sâmbătă la orele 17,00 va fi sfinţită biserica romano-catolică Siculicidium din Siculeni, aflată în apropierea monumentului dedicat celor aproximativ 200 de eroi secui omorâţi la comanda reginei Maria Terezia în anul 1764 deoarece nu au dorit să se înroleze în armata habsburgică ci au dorit să-şi păstreze privilegiul de ostaşi liberi.
  • Un investitor din judeţul Covasna este interesat să cumpere hotelul Bodoc din Sfântu Gheorghe, scos la licitaţie publică de Primăria municipiului, el făcând o ofertă concretă în acest sens, dar oferta nu a fost desigilată, deoarece nu au existat minimum 2 ofertanţi, astfel s-a fixat un nou termen de depunere a ofertelor, pe 3 august. Imobilul cu zece etaje, aflat în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, a fost achiziţionat de Primărie în urmă cu aproape trei ani de la omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie, care l-a cumpărat în anul 2003 împreună cu alte active ale fostei S.C. Turism şi Agrement ?Oltul? scoase la privatizare. Hotelul Bodoc, construit între anii 1971-1972, a intrat în 2007 în modernizare, dar lucrările au fost sistate la scurt timp, iar clădirea a rămas de atunci în paragină.
  • UDMR trebuie să menţină dialogul, nu poate lăsa, ca societatea majoritară să creadă extremiste solicitările sale, care sunt dezideratele justificate ale maghiarilor din România ? a declarat deputatul UDMR de Constanţa Antal Istvan cu prilejul conferinţei de presă în care a prezentat rezultatele activităţii parlamentare din această sesiune.

Bejegyzés navigáció