68 lakást vásárolt a brit kormány a múlt heti londoni tűzvész károsultjainak ? jelentette be tegnap Sajid Javid, az önkormányzatokért és helyi közösségekért felelős miniszter, aki továbbá elmondta: a lakásokat egy újonnan felépített, részben még építés alatt álló lakónegyedben vásárolta a kormány, nem messze a múlt szerdai tűzvészben teljesen kiégett 24 emeletes, 127 lakásos nyugat-londoni toronyháztól.

A lakások egy luxuskivitelű, több száz lakásból álló ingatlankomplexumban vannak, de a kormány a megvásárolt egy-, két- és három hálószobás lakásokat szociális lakásként utalja majd ki a leégett Grenfell Tower egykori lakóinak. Sajid Javid szerint nem átmeneti elhelyezésről van szó, a kormány végleges megoldásként kínálja a lakásokat a károsultaknak, akik júliustól költözhetnek be. Sajid Javid szerint ez csak az első lépés a károsultak lakáshelyzetének megoldására.

A múlt heti tűzvész halálos áldozatainak száma a rendőrség legutóbbi tájékoztatása szerint elérheti a 79-et. A becslés tartalmazza az eltűntek számát is, de a hatóságok feltételezése szerint ők is életüket vesztették az utóbbi évtizedek legsúlyosabb londoni tűzkatasztrófájában ? írja az MTI.