• Reprezentanţii UDMR din Consiliul Local Târgu Mureş au respins aprobarea reţelei şcolare din municipiu pentru anul şcolar 2017-2018, întrucât pe această listă nu s-a regăsit şi Liceul Teologic Romano-Catolic, pentru înfiinţarea căruia procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva fostului şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, Ştefan Someşan, şi a fostului director al Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş, Zsolt-Jozsef Tamasi. Prin neaprobarea reţelei şcolare de către Consiliul Local Târgu Mureş s-a creat o situaţie ‘gravă’, întrucât 4.789 de absolvenţi ai claselor a VIII-a nu pot să îşi exprime opţiunile pentru admiterea la licee şi şcoli profesionale în clasa a IX-a, pentru anul şcolar 2017-2018 ? a declarat inspectorul şcolar general din judeţul Mureş, Ioan Macarie.
  • UDMR anunţă că a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Consiliul Naţional al Audiovizualului cu privire la declaraţia făcută de Traian Băsescu şi manifestările discriminatorii din mass-media.
  • Institutul Cultural Maghiar Balassin din Bucuresti prezinta la Sfantu Gheorghe expozitia ?Raze de soare colorate?, realizata in memoria artistului Rótha Miksa (1865-1944), fondatorul unuia dintre cele mai cunoscute ateliere de mozaicuri si vitralii din Europa. Creatiile sale decoreaza numeroase cladiri publice, printre care Palatul regal din Copenhaga, Palatul Culturii din Targu Mures, Teatro Nacional din Mexico City si Parlamentul din Budapesta, etc. Vernisajul expozitiei va avea loc luni, 26 iunie.
  • Aproximativ 40 de luptători ai serviciilor de acţiuni speciale din România, Slovacia şi Polonia participă la Miercurea Ciuc la un stagiu de pregătire privind tactica şi tehnica de intervenţie în situaţii cum ar fi luarea de ostatici sau clădiri ocupate de persoane înarmate. Harghita este singurul judeţ din tara în care se desfăşoară astfel de stagii de pregătire – a declarat comisarul şef Nicolae Ghenci, şeful Serviciului de Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS) din cadrul IPJ Harghita. Participanţii sunt poliţişti profesionişti din zece judeţe ale ţării. Este pentru a cincea oară când în Harghita se organizează un astfel de stagiu de pregătire.
  • Untul produs la Cristuru Secuiesc sau pâinea cu cartofi sunt două dintre produsele locale din Harghita care au potenţial pentru a obţine certificarea la nivel european – a declarat, la Miercurea Ciuc, Ionuţ George Diaconeasa, consilierul ministrului Agriculturii. Diaconeasa a punctat faptul că prin campania de informare derulată la nivel naţional se doreşte creşterea numărului produselor care aplică la sistemele de calitate şi certificarea lor conform normelor Comisiei Europene, în prezent România având doar patru astfel de produse.

Bejegyzés navigáció