Több fegyveres támadta ma meg az iráni parlamentet, és mintegy húsz kilométerrel távolabb, a teheráni Khomeini-mauzóleumnál is lövöldözés volt. Az iráni állami televízió terroristáknak nevezte az elkövetőket. Egyelőre sok az ellentmondás a történtekről beszámoló hírügynökségi jelentésekben. Egyes források szerint három, mások szerint négy fegyveres tüzet nyitott a teheráni parlamentben nyolc embert megsebesítve. Eliasz Hazrati iráni képviselő elmondta, a támadók AK-47-es gépkarabélyokkal és egy pisztollyal nyitottak tüzet a parlamentben.

A Tasnim félhivatalos iráni hírügynökség szerint egy biztonsági őr életét vesztette a támadásban. Egyes médiaértesülések pedig arról  szólnak, hogy a fegyveresek túszul ejtettek több embert, és a lövöldözés még nem ért véget. Egyelőre nem tudni, kik és milyen indítékkal követték el a támadásokat az iráni iszlám köztársaság jelképes épületei ellen.

Irán a damaszkuszi rezsimet támogatja a szíriai konfliktusban a felkelőkkel és az Iszlám Állam dzsihadistáival szemben.

Az al-Arabíja pánarab hírtelevízió azt jelentette, hogy az Iszlám Állam szunnita dzsihadista szervezet jelentkezett az iráni parlament és a teheráni Khomeini-mauzóleum elleni támadás elkövetőjeként.