? Mâine începe a 10-a ediţie a Festivalului Euroregional de Teatru Timişoara (cunoscut sub numele TESZT), organizat de Teatrul Maghiar Csiky Gergely. În cele 9 zile ale festivalului sunt programate 30 de spectacole din 16 ?ări. Vom avea un coleg (critic de teatru) care ne va trimite corespondenţe de la acest eveniment. Deschiderea festivalului va fi marcată de un spectacol monumental în aer liber, cu intrare gratuită. Trupa Forte din Budapesta va prezenta mâine spectacolul de dans Concerto/Cvartetul de coarde nr. 5 în Parcul Rozelor, în regia coregrafului Horváth Csaba. (TESZT, 20-28 mai)
? Biserica Evanghelică-Luterană din Bucureşti participă pentru prima oară la Noaptea Muzeelor. Vizitatorii pot vedea expozi?ia de gravuri a lui Albrecht Dürer.
? Săptămâna viitoare are loc a 15-a ediţie a Zilelor Maghiare din Bucureşti. Evenimentul va fi deschis la Centrul Cultural Petőfi din Bucureşti de către dl. Markó Béla, fostul preşedinte UDMR, care va susţine o prelegere cu titlul ?Democraţie şi populism în România? (ora 18.00).
? În acest weekend are loc Festivalul Narciselor în satele Vlăhiţa, Ocland şi Dealu din judeţul Harghita. Festivalul este un prilej excelent de trecere în revistă a bogăţiilor dansului, cântecului, portului şi obiceiurilor populare din zonă, o sărbătoare a tinereţii. Poiana narciselor de la Vlăhiţa este o arie protejată de interes naţional şi se află pe teritoriul judeţului Harghita.
? Vineri, 2 iunie, va fi zi liberă pentru salaria?ii din sectorul public. Ziua liberă va fi recuperată în 10 iunie sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până la data de 16 iunie 2017.
? Duminică seara se încheie festivalul Festum Varadinum din Oradea, care a ajuns la cea de a 26-a ediţie.
? Între 22?28 mai se desfăşoară Festivalul de teatru pentru copii ?i tineret ? edi?ia a V-a la Miercurea Ciuc, organizat de Teatrul Csíki Játékszín.

Bejegyzés navigáció