Jövő hétfőn, május 8-án kezdődik az óvodába való beiratkozás első szakasza. Ekkor íratják újra a következő óvodai évre azokat a gyermekeket, akik a koruknak megfelelő csoportba jelentkeznek. A következő szakasz május 22-én kezdődik, akkortól írathatják be azokat a gyerekeket, akik 2017 végéig betöltik a három évet.

Az oktatási minisztérium közleménye szerint a beiratkozáshoz szükséges kérvény az óvodában igényelhető, ehhez csatolni kell a gyermek anyakönyvi kivonatának fénymásolatát, a szülő vagy a hivatalos gyám személyi igazolványának fénymásolatát, valamint a háziorvos által kibocsájtott orvosi igazolást. A napközi otthonokban kérik a szülők jövedelméről szóló igazolást is.

A vonatkozó módszertan szerint az óvodákban – az iskolákkal ellentétben – hivatalosan nem érvényesül a körzetesítés, tehát a szülők tetszés szerint választhatnak intézményt. Túljelentkezés esetén az óvoda dönt majd arról, hogy kit vesz fel, ugyanis nem lehet több gyermeket felvenni, mint ahány helyet jóváhagytak a beiskolázási tervben.

A szabályok mind a városi, mind pedig a vidéki óvodákra is vonatkoznak.

A különleges helyzetekre a tanfelügyelőség ad megoldást.