• În cadrul seriei de evenimente prilejuite de Zilele Sfântul Gheorghe din municipiul Sf. Gheorghe, astăzi au loc mai multe evenimente literare: De la orele 17 la Biblioteca judeţeană este lansat volumului Memoria doctorilor no?tri de Dr. Nagy Lajos, criticul literar Adrian Lăcătuş stă de vorbă cu scriitorul Cristian Teodorescu din Bucure?ti la Ceainăria Tein de la orele 17,30, iar de la orele 19,30 tot aici va avea loc concursul de slam poetry despre exploatarea oamenilor.
  • Opt formaţii din ţară şi străinătate, din care fac parte persoane cu dizabilităţi, vor concerta la sfârşitul acestei săptămâni la Sfântu Gheorghe, în cadrul celei de-a şasea ediţii a festivalului ?Outsider Music Fest?, organizat de Fundaţia creştină Diakonia. Festivalul a fost iniţiat în anul 2011, cu scopul de a lupta împotriva marginalizării persoanelor cu dizabilităţi, dar şi de a descoperi şi promova talente din rândul acestora. De asemenea, evenimentul îşi propune să încurajeze persoanele cu dizabilităţi să recurgă la muzică şi artă ca mijloc de terapie.
  • Începând cu acesta an se va organiza cu ajutorul Asociaţiei Tinerilor Fermieri din judeţul Harghita şi în judeţele Harghita şi Covasna programul caritabil intitulat Pâinea Maghiarilor. Scopul programului este de a ajuta cu grâu, făină organizaţii caritabile care se ocupă de copii defavorizaţi.
  • Poliţia locală şi angajaţii primăriei Odorheiu Secuiesc încep inventarierea curţilor neîngrijite, pline cu gunoi, a caselor lăsate în paragină. Pentru început proprietarii vor fi atenţionaţi să-şi facă ordine pe proprietate, apoi se vor aplica diferite măsuri, care se vor decide în viitorul apropiat de către angajaţii direcţiei tehnice şi a departamentului de urbanism a primăriei Odorheiu Secuiesc.
  • Primăria Sita Buzăului, din judeţul Covasna l-a pedepsit în mod exemplar pe cetăţeanul care a cărat mai mulţi saci cu gunoaie lângă albia râului Buzău. Nicolae Stoica, primarul localităţii a declarat, că deoarece persoana trăia din venitul minim garantat, nu putea achita eventuala amendă, deci consiliul local l-a obligat să cureţe malul râului Buzău pe o lungime de 1,5 kilometri.

Bejegyzés navigáció