NSolt országúton nem lehet közelekedni a hóviharok miatt, az ország keleti felében. Az országos rendőr-főkapitányság legfrissebb, a 12.30 órás állapotokat tükröző adatai szerint az útlezárások Galaţi, Iaşi, Neamţ és Vaslui megyét érintik. Iaşi megyében hóvihar miatt korlátozzák a 7,5 tonnánál nagyobb súlyú járművek közelkedését a 28A jelzésű országúton Târgu Frumos és Paşcani között. A konstancai kikötőt szintén lezárták a viharos szél miatt.

A vártnál tartósabbnak mutatkozik az amúgy is váratlanul visszatért tél a Székelyföldön is. Rádiónk tudósítói szerint a Csíki medence településeit közel 20 centiméteres hótakaró borítja. Lezárt útszakaszok nincsenek, de mindenütt télies viszonyok közöpette zajlik a forgalom.

A Hargita Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság vezetője, Török Jenő ugyanakkor közölte, hogy az őszi és tavaszi búzáknak, illetve a zabnak nem árthat a lehűlés. Komolyabb kár a javában virágzó gyümölcsfákat érheti, bár Csíkban egyelőre csak a szilva- és a barackfák virágoztak ki. A szakember szerint, ha a reggeli fagyok a következő napokban megközelítik a mínusz 10 Celsius-fokot, a rügyek, friss hajtások megfagynak.