• Cele mai mici salarii din România sunt în continuare în judeţele Mureş, Covasna şi Harghita. Salariile brute din ianuarie au scăzut cu 1,8% în judeţul Mureş, în Harghita cu 0,8%, iar în Covasna cu 6,7 % faţă de luna decembrie a anului trecut. În regiunea de centru în judeţul Sibiu sunt salariile medii cele mai mari.
  • În pădurile din judeţul Harghita a început recensământul animalelor sălbatice protejate. Sunt număraţi urşii, lupii, râşii şi pisicile sălbatice. Acţiunea va dura până în luna mai. Conform numărătorilor din ultimii ani populaţia de animale sălbatice protejate în judeţul Harghita nu s-a modificat.
  • Aproape 200 de locuinţe din Miercurea Ciuc pot rămâne fără încălzire centrală din iarna viitoare, deoarece în cadrul eficientizării cheltuielilor Societatea Goscom suspendă furnizarea agentului termic în blocurile unde sunt foarte puţini consumatori. Consiliul local a scăzut şi cheltuielile cu salariile în bugetul aprobat pentru societatea Goscom, deci vor fi şi disponibilizări.
  • Participanţii la Adunarea generală a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, desfăşurată la Odorheiu Secuiesc, au adoptat o rezoluţie privind normalizarea convieţuirii interetnice în cele trei judeţe, adresată reprezentanţilor societăţii civile şi liderilor formaţiunilor politice maghiare din România. În rezoluţie se arată, printre altele, că menţinerea imaginii publice conform căreia judeţele Covasna, Harghita şi Mureş reprezintă ?o zonă cu potenţial conflictual? nu este benefică nici pentru românii şi nici pentru maghiarii din aceste judeţe, aducând ?grave prejudicii dezvoltării economice şi sociale a celor trei judeţe, climatului de convieţuire interetnică, bunăstării cetăţenilor şi relaţiilor, pe toate planurile, a zonei cu celelalte judeţe ale României şi cu investitorii străini?. Prin urmare, este timpul ca această zonă a ţării ?să se transforme din consumator în furnizor de stabilitate?.
  • Majoritatea covârşitoare a elevilor liceelor tehnologice din judeţul Covasna au obţinut note extrem de slabe la simularea examenului de Bacalaureat, desfăşurată luna aceasta, relevă rezultatele date publicităţii de către conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean. Potrivit acestora, la filiera tehnologică au promovat examenul de simulare doar 4,78% dintre elevii prezenţi. Cei mai bine pregătiţi au fost elevii de la filiera teoretică din anii terminali, unde 54,82% au luat note de trecere, urmaţi de cei de la filiera vocaţională, cu un procent de promovare de 29,09%.
  • La simularea examenului de Evaluare Naţională elevii judeţului Covasna au obţinut o rata de promovare de 49,97%.

Bejegyzés navigáció