Rövid távú megoldás születhet a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium működtetésére. Az érintett intézmények és a szülők egy csoportjának tegnapi többórás tanácskozása után Csíky Csengele, a szülők képviselője elmondta: a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal illetékese ígéretet tett arra, hogy a hivatal csütörtökig átiratban közli a Maros megyei tanfelügyelőséggel, érvényesnek tekinti a város iskolahálózatáról még 2015-ben hozott határozatát. Ez a határozat önálló tanintézetként vette számba a katolikus gimnáziumot.

Csíky Csengele szerint Maros megye prefektusa is megígérte, hogy szükség esetén megtámadja a bíróságon a tanfelügyelőségnek azt a határozatát, amely felfüggesztette a beiratkozásokat a katolikus gimnázium cikluskezdő osztályaiba. E bírósági eljárás lehetővé tenné a beiratkozások elindítását.

Az RMDSZ tegnapi állásfoglalásában rögzítette: sem a tanfelügyelőségnek, sem a polgármesteri hivatalnak, sem a korrupcióellenes ügyészségnek nem hatásköre megállapítani, hogy az iskola jogszerűen működik-e vagy sem ? ebben a kérdésben csakis az igazságszolgáltatás dönthet. Mindaddig, amíg a bíróság nem érvényteleníti azokat a dokumentumokat, amelyek alapján ma is működik az iskola, addig az illetékes hatóságoknak biztosítaniuk kell az iskola működésének folytonosságát ? olvasható a szövetség hírlevelében.