• Astăzi se împlinesc 27 de ani de la violenţele interetnice din Târgu Mureş din 19-21 martie 1990. În cursul evenimentelor au decedat 5 persoane şi au fost rănite 278.
  • Este haos total în ţară în privinţa vaccinării. De un an şi jumătate sunt progleme în asigurarea ordinii vaccinării, copii sunt reprogramaţi constant pentru vaccinare ? a declarat Lucia Şereş, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din judeţul Covasna. Lipseşte vaccinul hexavalent, vaccinul contra hepatitei B, a rujeolei, precum şi vaccinul tetravalent administrat copiilor în vârstă de 6 ani ? a declarat aceasta.
  • Anul trecut numai 18 persoane au fost condamnate la muncă în folosul comunităţii pentru achitarea amenzilor, respectiv a altor datorii faţă de primăria Odorheiu Secuiesc. Dintre aceştia numai două persoane au şi efectuat orele de muncă în folosul comunităţii stabilite. În acest an 5 persoane au fost condamnate la muncă în folosul comunităţii, deoarece nu dispun de venituri, deci nu se pot încasa de la ei datoriile faţă de primărie.
  • Fermierii pot solicita până la sfârşitul acestei luni participarea la programul de control al producţiei de lapte ca urmare a modificării condiţiilor de acordare a subvenţiilor pentru vacile de lapte din zona montană. Noutatea programului este, că vârsta animalelor pentru care se poate solicita subvenţia a crescut de la 8 la 10 ani.
  • În judeţul Harghita creşte numărul fermierilor care nu mai cosesc suprafeţele aflate în vecinătatea zonelor de păscut a animalelor, deoarece dacă terenul este păscut se poate primi subvenţia, dar calitatea terenului scade. Această tendinţă este accentuată şi de faptul, că fermierii nu-şi pot valorifica fânul şi grâul rămas din recolta de anul trecut. Cu venirea primăverii un kilogram de fân costa 40-60 bani, iar 1 kg de grâu 70-78 bani, iar chiar şi aşa cererea nu este prea mare.
  • Luni, 20 martie 2017, de la ora 18, Centrul de Cultură Arcuş în colaborare cu Liceul de Artă ?Plugor Sándor? Sfântu Gheorghe organizează Recitalul Olimpicilor. Vor evolua elevi ai catedrelor de pian, instrumente de suflat (flaut, clarinet, trompetă).

Bejegyzés navigáció