Legalább huszonöt nemzetközi Twitter-fiókot törtek fel és töltöttek meg Recep Tayyip Erdo?an török államfő-párti, illetve Németország- és Hollandia-ellenes üzenetekkel. A hackerek olyan lapok Twitter-fiókjait törték fel, mint a Die Welt, a Forbes Magazine, a BBC North America és a Reuters Japan. Emellett politikusok és cégtulajdonosok fiókjait is meghackelték.

A feltört fiókok bejegyzéseiben horogkeresztek jelentek meg, illetve olyan szövegek, mint „kis ottomán pofon”, vagy „találkozunk április 16-án” – ekkor tartanak ugyanis Törökországban népszavazást az elnöki rendszer bevezetéséről. A hackerek egy videót is mellékeltek, amelyben Erdo?an államfő beszédet mond azzal a szöveggel, hogy „ha meghalunk, haljunk meg úgy, mint egy férfi”.

Mint ismeretes, az elmúlt napokban diplomáciai botrány alakult ki Törökország és Hollandia között, miután Hollandia nem engedte leszállni Rotterdamban a török külügyminisztert. Mevlüt Cavusoglu az áprilisi törökországi alkotmánymódosító népszavazással kapcsolatos kampányrendezvényen vett volna részt. Erdo?an ezt követően ?náci maradéknak és fasisztának? nevezte a hollandokat.