Mai adásunkban két bukaresti képzőművészeti tárlatra kalauzoljuk el Önöket: Jakobovits Márta nagyváradi kerámiaművész Metaterra című kiállítására a Balassi Intézetbe és Részegh Botond csíkszeredai képzőművész Loss of Soul – Lélekvesztés című tárlatára az Atelier 030202 Galériába.

Jakobovits Márta kerámiaművész két bukaresti helyszínen állított ki márciusban. A Metaterra című egyéni tárlatát a bukaresti Balassi Intézetben tekinthetjük, a Victoriei sugárúton található Galateea Kortárs Képzőművészeti Galériában pedig a KeramikumHungarikum című csoportos kiállításon láthatjuk alkotásait.

Mi a Metaterra című kiállítás március 8-i megnyitója előtt beszélgettünk a művésznővel, akit az utolsó simítások, a művek felcímkézése közben kértünk meg arra, hogy vezessen végig a tárlaton, és meséljen az itt látható alkotásokról. A Metaterra című kiállítása március 31-ig tekinthető meg a bukaresti Balassi Intézetben.

 

Részegh Botond csíkszeredai képzőművész Loss of soul/Lélekvesztés című kiállítása április 2-ig tekinthető meg Bukarestben, a Sfânta Vineri utca 11 szám alatt található Atelier 030202 kortárs képzőművészeti galériában.

Részegh Botond a figuratív és non-figuratív között ingadozik, rajzol, metszeteket készít, fest, művészkönyveket szerkeszt, ezenkívül ő koordinálja a Csíkszeredai Új Kriterion Galériát.