• Din toate oraşele din judeţele Harghita şi Covasna pornesc astăzi autobuze care îi duc pe participanţi la comemorarea Zilei Libertăţii Secuieşti organizată la Târgu Mureş, de către Consiliul Naţional Secuiesc. La manifestare se comemorează martirii secui executaţi la 10 martie 1854, deoarece doreau să reînvie flacăra libertăţii şi revoluţiei ungare din 1848.
  • Manifestarile dedicate Zilei maghiarilor de pretutindeni vor începe duminică, 12 martie, în municipiul Târgu Secuiesc cu o expoziţie dedicată eroirlor Revolutiei de la 1848 si vor continua, până pe data de 15 martie, cu mai multe acţiuni comemorative în şcoli, biserici şi diferite spaţii publice.
  • Sâmbătă, la ora 30, la Centrul Na?ional al Dansului din Bucureşti va avea loc Spectacolul BY THE WAY de Ladjánszki Márta (din Ungaria). Evenimentul face parte din cadrul festivalului de dans contemporan, Festivalul LIKE 2017.
  • Duminică, la ora 18.00, la Teatrul Odeon din Bucureşti va avea loc premiera spectacolului muzical educativ pentru copii de 4-10 ani, intitulat Bartók Béla povestea Prinţului cioplit din lemn.
  • Autorităţile ungare s-au declarat pregătite să-şi apere punctul de vedere la summitul de la Bruxelles în privinţa reglementărilor mai stricte impuse solicitanţilor de azil pe care le-a adoptat Parlamentul de la Budapesta. În baza acestor reglementări vor fi separaţi adevăraţii refugiaţi de imigranţi, încă în afara teritoriului UE.

Bejegyzés navigáció