• Preşedintele UDMR Kelemen Hunor va susţine, astăzi de la ora 10, la Cluj Napoca, o conferinţă de presă împreuna cu Horváth Anna, viceprimarul Clujului, care este sub supareveghere judiciară.
  • Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a trimis înapoi la DNA dosarul în care fostul deputat UDMR MarkóAttlia şi încă alte 9 persoane, sunt acuzaţi de abuz în serviciu, după ce au făcut parte dintr-o comisie a ANRP (Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor), care a acordat ilegal o despăgubire în 2011. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie susţine, că dosarul respectiv nu conţine suficiente documente (probe) pentru punere sub acuzare.
  • Astăzi, la Biserica Lutherană din Bucureşti, se deschide expoziţia lui Albrecht DüCele 40 de litografii din colec?ia privată a lui Thomas Emmerling, vor rămâne în Biserica Lutherană timp de o lună. (Albrecht Dürer este cel mai mare maestru al gravurii în cupru de la sfâr?itul secolului XV ?i începutul secolului XVI.)
  • Avem un interviu cu ceramista Jakobovits Márta, care va avea, astăzi seara, la Galeria de Artă Contemporană Galateea din Bucureşti, o expoziţie de grup. Ceramistei Jakobovits Márta i se alătură patru artiste din Ungaria şi patru artiste din România, prezentând astfel câteva tendinţe ale artei ceramice contemporane maghiare. Expoziţie poate fi vizitată până pe 6 aprilie. (Calea Victoriei nr.132, ora19.00).
  • Comisarul european pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos, urmează să viziteze în curând Ungaria pentru a avea o discuţie serioasă cu autorităţile de la Budapesta, legată de înăsprirea legislaţiei privitoare la solicitanţii de azil.
  • Autorităţile din Ungaria verifică calitatea a 100 de produse alimentare – Deja 8 ţări membre ale Uniunii Europene protestează împotriva calităţii diferite ale aceloraşi produse alimentare, respectiv împotriva companiilor multinaţionale care comercializează produse de calitate mai slabă în Europa Centrală şi de Est faţă de produsele vândute în Occident. La iniţiativa Ungariei şi Slovaciei au aderat şi cehii şi croaţii, precum şi Slovenia, România, Bulgaria şi Grecia.
  • Manifestarile dedicate Zilei maghiarilor de pretutindeni cor incepe duminica, 12 martie, in municipiul Targu Secuiesc cu o expozotoe dedicata eroirlor Revolutiei de la 1848 si vor continua, pana pe data de 15 martie, cu mai multe actiuni comemorative in scoli, biserici si diferite spatii publice.
  • Biblioteca Liceului Teoretic ?Mikes Kelemen? din Sfantu Gheorghe este implicata intr-un proiect international in cadrul caruia elevi ai scolii vor participa la realizarea unei carti electronice, prin care isi vor prezenta comunitatea, obiceiurile, tara. In proiect sunt cuprinse biblioteci scolare din Coreea, Islanda, Vietnam, Belgia, Germania, Hong Kong, Noua Zeelanda, Mexic, etc.
  • In partea a II-a a emisiunii (Cotidiene) vom difuza un interviu cu directorul adjunct al şcolii generale Aurel Vlaicu din Arad (Vízhányó Aranka) despre perspectivele şcolilor de cartier cu predare în limba maghiară din Arad.

 

 

 

 

Bejegyzés navigáció